spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăExterneMINISTRUL DE INTERNE DE LA BERLIN: Sistemul german de azil NU poate...

MINISTRUL DE INTERNE DE LA BERLIN: Sistemul german de azil NU poate face față afluxului de refugiați

-

Ministrul de interne Thomas de Maiziere a avertizat joi că sistemul de azil din Germania nu poate face față afluxului record de refugiați care trec granițele țării, relatează DPA, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Sistemul existent de azil nu este pregătit să facă față unui număr atât de mare (de refugiați)’, a declarat de Maiziere la prezentarea în parlament a unei noi legi care vizează consolidarea normelor în materie de azil din Germania.

‘Criza refugiaților este o provocare enormă’, a spus de Maiziere, adăugând că refugiații care intră pe teritoriul celei mai mari economii din Europa au atins un număr record în luna septembrie.

‘Vom avea nevoie de curaj, răbdare și perseverență’, a mai spus ministrul pe fondul noilor tensiuni politice din țară în legătură cu criza refugiaților.

Pe 31 august, cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania poate gestiona afluxul de refugiați și a anunțat apoi că țara este gata accepte toți refugiații care fug de conflictul sirian. Luna următoare, numărul solicitanților de azil care au ajuns în țară a crescut între 270.000 și 280.000, a anunțat Joachim Herrmann, ministrul de interne al landului Bavaria.

‘Numărul solicitărilor de azil în septembrie este mai mare decât cel înregistrat în întreg anul 2014’, a declarat miercuri Herrmann.

La rândul lor, oficiali de la Berlin au estimat că numărul acestora este între 210.000 și 220.000.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img