spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe ungar: NATO avansează cu paşi mari către depăşirea liniilor...

Ministrul de externe ungar: NATO avansează cu paşi mari către depăşirea liniilor roşii. Încă 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina

-

NATO avansează cu paşi mari către depăşirea liniilor roşii stabilite anterior, alianţa nord-atlantică intenţionând acum să pompeze încă 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, a declarat, joi, la Budapesta, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Potrivit comunicatului MAE ungar, ministrul a subliniat că pacea pare din ce în ce mai îndepărtată în Europa, deoarece NATO avansează cu paşi mari către depăşirea liniilor roşii, stabilite în comun anterior.

- Advertisement -

„Pe lângă faptul că NATO doreşte să coordoneze mai strâns livrările de arme către Ucraina şi pregătirea militarilor ucraineni, acum intenţionează să pompeze încă 100 de miliarde de dolari în război”, a subliniat acesta.

Politicianul a relatat că propunerea Secretarului general al alianţei nord-atlantice privind acest subiect a fost primită, marţi, de statele membre, la prima lectură. „În plus, aceste 100 de miliarde de dolari ar trebui să fie strânse în 5 ani, ceea ce indică faptul că în NATO se calculează cu o prelungire a războiului pe cel puţin cinci ani”, a semnalat şeful diplomaţiei ungare.

- Advertisement -

„Acest lucru presupune un risc considerabil, deoarece fiecare zi care trece cu acest război înseamnă practic un risc de extindere temporală şi geografică a războiului”, a avertizat Péter Szijjártó.

Acesta a confirmat că poziţia Ungariei rămâne clară, conform acesteia nu există soluţie pe câmpul de luptă, doar morţi şi distrugere, iar soluţia poate veni doar prin negocieri. „Acest război nu are şi nu poate avea învingători, acest război are doar perdanţi”, a subliniat ministrul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img