spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe ungar îl ironizează pe ambasadorul român la Budapesta după...

Ministrul de externe ungar îl ironizează pe ambasadorul român la Budapesta după convocarea acestuia la MAE

-

Recentele remarci al premierului român Mihai Tudose cu privire la eforturile de autonomie ale etnicilor maghiari sunt „complet inacceptabile şi incompatibile cu valorile europene şi cu secolul al XXI-lea”, a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI.

Ministrul de externe adjunct ungar „i-a explicat ambasadorului român poziţia guvernului ungar”, iar ambasadorul a încercat să prezinte „un fel de explicaţie lingvistică” a remarcilor premierului român, a mai spus şeful diplomaţiei ungare.

- Advertisement -

Ambasadorul român la Budapesta a fost convocat la Ministerul de Externe în legătură cu aceste remarci, a adăugat el.

În interesul comunităţilor etnicilor maghiari din România, guvernul ungar a încercat dintotdeauna să construiască relaţii bilaterale ungaro-române bazate pe încrederea reciprocă, a subliniat Szijjarto într-o conferinţă de presă. Acest lucru a fost întâmpinat cu diferite grade de reciprocitate de diferitele guverne din România, a menţionat el.

- Advertisement -

Nu încape nicio îndoială că recentele remarci ale premierului român implicând „practic ameninţarea cu execuţia a unei comunităţi etnice şi a reprezentanţilor săi sunt complet inacceptabile”, iar guvernul şi premierul român trebuie „indiscutabil” să se ocupe imediat de rezolvarea acestei situaţii, a insistat ministrul de externe ungar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img