spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe ungar: Afacerile din Vest şi din Est, şi în...

Ministrul de externe ungar: Afacerile din Vest şi din Est, şi în primul rând afacerile germane şi chineze, au descoperit în Ungaria posibilitatea unei cooperări liniştite. Acest lucru se datorează celor mai mici impozite din Europa şi celui mai competitiv mediu investiţional european

-

Exemplul Ungariei demonstrează că o cooperare economică între Est şi Vest nu numai că este posibilă, ci ar trebui să fie o regulă din moment ce depindem unii de alţii, iar acest lucru are efecte extrem de pozitive, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni, la Debrecen.

La ceremonia de inaugurare a centrului de formare al BMW, şeful diplomaţiei ungare a relatat că în luna septembrie, primii o sută de studenţi au şi început pregătirea care va dura trei ani; actualii şi viitorii angajaţi ai fabricii din Debrecen aparţinând companiei germane, învaţă să folosească cele mai moderne tehnologii disponibile.

- Advertisement -

Szijjártó a subliniat: faptul că BMW va instala în Ungaria producţia sa nouă, bazată pe o platformă exclusiv electronică, reprezintă un semn al celui mai înalt nivel de încredere în poporul maghiar. În acelaşi timp, cooperarea dintre BMW, guvernul ungar şi oraşul Debrecen va asigura forţa de muncă necesară.

Ministrul de externe a relatat că ultimii 10-15 ani au reprezentat o perioadă de criză, iar în anii trecuţi, economia mondială a fost întoarsă de două ori cu susul în jos, cu toate acestea există un proces pe care nimic nu l-a putut opri: tranziţia electrică a industriei auto.

- Advertisement -

“Ei bine, cred că putem spune liniştiţi, fără nicio exagerare, pe baza faptelor, că Ungaria a devenit campioana europeană a acestei transformări electrice a industriei auto, dar suntem printre primele ţări şi la nivel mondial”, a adăugat Péter Szijjártó.

În acelaşi timp, politicianul maghiar a punctat că acest lucru se datorează faptului că afacerile din Vest şi din Est, şi în primul rând afacerile germane şi chineze, au descoperit în Ungaria posibilitatea unei cooperări liniştite.

“Desigur că acest lucru se datorează celor mai mici impozite din Europa şi celui mai competitiv mediu investiţional european, dar în acelaşi timp, se datorează cel puţin la fel de mult şi strategiei unei politici externe bazate pe respect reciproc, datorită căreia astăzi Ungaria poate construi şi menţine relaţii civilizate, atât în direcţia estului, cât şi în direcţia vestului”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Ministrul a spus că investiţia de la Debrecen a BMW este o piatră de hotar, deoarece în urma acesteia, toate cele trei mărci germane de autovehicule premium vor avea fabrici în Ungaria. În plus, acest lucru a indus şi investiţii uriaşe ale chinezilor, dovadă fiind şi faptul că acum, cinci dintre cei mai mari zece producători de acumulatori din est au investit deja în Ungaria, a explicat Szijjártó.

“Guvernul Ungariei se opune oricărui efort (…) care vizează ruperea acestei repartizări complet naturale a muncii între Est şi Vest, prin unele mijloace artificiale, din motive politice sau ideologice”, a avertizat ministrul maghiar.

Péter Szijjártó a menţionat, de asemenea, că anul trecut valoarea producţiei industriei auto din Ungaria a depăşit pentru prima dată suma de 10 000 de miliarde de forinţi. În spatele acestor cifre se află o creştere echilibrată, stabilă, fapt dovedit şi de faptul că în primele opt luni ale anului curent a fost înregistrată o creştere de 20%, a mai spus oficialul ungar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img