spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de externe ucrainean: Nu vom accepta "decizii surogat" din partea summitului...

Ministrul de externe ucrainean: Nu vom accepta „decizii surogat” din partea summitului NATO

-

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina nu va fi mulțumită de nicio decizie a summitului NATO de la Vilnius din iulie dacă nu va fi vorba despre pași reali către aderarea la Alianță.

- Reclama -

Potrivit Evropeiska Pravda, Kuleba a făcut declaraţia respectivă în timpul unei conversații cu jurnalistul Vadim Karpiak, într-o transmisiune transmisă pe Instagram. Vorbind despre ambițiile Ucrainei în ceea ce priveşte viitorul summit NATO de la Vilnius, Dmitro Kuleba a enumerat câteva scenarii inacceptabile pentru Kiev.

„Dacă aliații decid ca, în chestiunea aderării la NATO, la Vilnius să confirme pur și simplu politica ușilor deschise, pentru a 130-a oară, atunci, pentru Ucraina, acesta va fi un rezultat inacceptabil al summitului. Dacă încearcă să ne ofere la Vilnius niște lucruri pozitive pentru a aprofunda cooperarea cu NATO, dar, în același timp, nu fac niciun pas către aderarea Ucrainei la Alianţă, atunci, acest lucru este inacceptabil pentru noi” – a afirmat ministrul ucrainean de externe.

Potrivit lui Kuleba, Ucraina nu va accepta „decizii surogat” din partea summitului de la Vilnius. „La Vilnius, NATO ar trebui să facă un pas spre aderare și să decidă ce se va întâmpla în ceea ce privește garanțiile de securitate pentru Ucraina de acum până în momentul în care Ucraina devine membră a NATO” – a adăugat Dmitro Kuleba.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img