spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăExterneMinistrul de externe rus: Serviciile secrete ale unui stat au înscenat atacul...

Ministrul de externe rus: Serviciile secrete ale unui stat au înscenat atacul chimic din Siria

-

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat vineri presupusul atac chimic de săptămâna trecută în Siria ca fiind o ‘înscenare’, la care au participat ‘servicii speciale ale unui stat’, pe care nu l-a numit însă, dar pe care l-a calificat drept ‘rusofob’, relatează France Presse.

‘Noi dispunem de dovezi incontestabile că este vorba de o nouă înscenare şi că serviciile speciale ale unui stat, aflat în prezent în prima linie a campaniei rusofobe, au participat la această înscenare’, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

O intervenţie militară occidentală în Siria riscă să ‘provoace noi valuri de migranţi în Europa’ în caz de ‘exces’ , a afirmat ministrul rus, avertizând împotriva unui scenariu similar cu cel din Libia sau din Irak. ‘Chiar şi un exces nesemnificativ va provoca noi valuri de migranţi în Europa şi alte evoluţii de care nici noi, nici partenerii noştri europeni nu avem nevoie’, dar care îi pot ‘bucura pe cei care sunt protejaţi de ocean’, a declarat Lavrov, făcând aluzie la SUA.

Potrivit Căştilor albe siriene – echipe de salvare în zonele rebele – şi organizaţiei neguvernamentale Syrian American Medical Society, zeci de persoane (până la 70, conform unor surse) au fost ucise la 7 aprilie la Douma într-un atac cu ‘gaz toxic’ , atribuit de Occident regimului Bashar al-Assad, care dezminte orice responsabilitate.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...