spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe moldovean la Moscova: Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește...

Ministrul de externe moldovean la Moscova: Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România

-

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, vicepremierul Nicu Popescu, a acordat un interviu postului de radio ”Eho Moskvî”, în cadrul căruia a vorbit despre starea actuală și despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor dintre Moldova și Rusia, transmite Vești din Rusia.

Întrebat de prezentatorul emisiunii, jurnalistul rus Aleksei Venediktor, ce părere are despre posibilitatea ca Moldova să se unească cu Româmia, șeful diplomației de la Chișinău a răspuns: ”Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. În acest sens, eu am în vedere acest mandat politic… Știți, eu nu sunt doar Nicu Popescu, sunt ministrul de Externe ale Republicii Moldova, stat independent. România a fost primul stat care a recunosct independența Moldovei. Iar în acest sens nu există semne de întrebare care să plutească deasupra indenpendenței Moldovei. De aceea vă spun că eu sunt pentru o Moldovă independentă. Avem un astfel de mandat din partea populației. Iar eu, desigur, acționez în virtutea acestui mandat”, a subliniat Nicolae Popescu în interviul pentru ”Eho Moskvî”.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...