spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe mexican în numele țărilor din America Latină: Nu trimitem...

Ministrul de externe mexican în numele țărilor din America Latină: Nu trimitem arme Ucrainei. Nici nu pare foarte inteligent pentru că costurile vor fi foarte mari pentru Uniunea Europeană, pentru Rusia și într-o oarecare măsură pentru toți ceilalți

-

Țările din America Latină nu susțin cererile occidentale de a trimite arme în Ucraina, a declarat miercuri ministrul mexican de externe Marcelo Ebrard pentru Financial Times.

„Nu cred că trimiterea de arme pentru a prelungi conflictul are sprijin în America Latină”, a spus ministrul de externe. „Nici nu pare foarte inteligent pentru că costurile vor fi foarte mari pentru Uniunea Europeană, pentru Rusia și într-o oarecare măsură pentru toți ceilalți… înclinația pe care o văd în America Latină… este să încerc să caut sau să-mi imaginez. cum ar putea exista o soluție politică pentru acest conflict”, a declarat FT, citat de înaltul diplomat.

„Regiunea revine la poziția sa de nealiniat”, a subliniat fostul ministru de externe columbian Maria Angela Holguin. „Aceste țări simt, de asemenea, că China și Rusia le-ar putea oferi un sprijin util în viitor, de exemplu în cazul unei distanțe de Statele Unite, așa că nu vor să intre într-o confruntare cu ele”, a citat Financial Times. ex-diplomat de vârf columbian spunea.

Brazilia, Argentina și Columbia au refuzat deja să furnizeze arme Ucrainei. Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a criticat decizia guvernului german de a trimite tancuri în zona de conflict.

Anterior, comandantul Comandamentului de Sud al SUA, generalul Laura Richardson, a declarat că Venezuela, Cuba, Nicaragua și încă șase țări din America Latină au arme rusești, iar SUA lucrează la „înlocuirea acestor arme cu altele americane dacă aceste state vor să le transfere în Ucraina”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img