spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Majoritatea ţărilor din afara Europei nu înţeleg de...

Ministrul de externe maghiar: Majoritatea ţărilor din afara Europei nu înţeleg de ce europenii vor să facă un război global dintr-un conflict regional

-

”Starea psihotică de război” nu este prea populară în rândul celor mai multe ţări din afara Europei, a declarat vineri la New York ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, adăugând că o parte semnificativă a lumii a fost afectată negativ de războiul din Ucraina şi doreşte pacea, relatează MTI.

- Reclama -

Poziţiile statelor europene şi ale altor ţări sunt diametral opuse, a spus Szijjarto înaintea unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU, conform unui comunicat al MAE ungar.

- Advertisement -

„Aşa încât, în vreme ce ţările europene cred că lumea subscrie abordării europene, este deosebit de clar că majoritatea ţărilor din afara Europei nu înţeleg de ce europenii vor să facă un război global dintr-un conflict regional”, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

„O parte semnificativă a lumii vrea pace”, a insistat Szijjarto. „Vrea ca războiul să se încheie cât mai curând posibil. Aşa încât starea psihotică de război europeană, această retorică europeană de război nu este prea populară în alte părţi ale lumii”.

- Advertisement -

Ministrul ungar a notat că, fiind învecinată cu Ucraina, Ungaria experimentează zilnic efectele negative ale războiului şi, mai mult, un număr semnificativ de etnici maghiari din regiunea Transcarpatia cad victimă acestui război. Szijjarto a menţionat că mai mulţi dintre omologii săi au auzit de acest lucru pentru prima dată de la el.

„Şi nu vrem să mai moară oameni în război – a spus ministrul de externe ungar. Nici unguri şi nici de orice altă naţionalitate. Este clar că e nevoie de pace pentru a salva vieţi. Dar nu se va ajunge la pace cu sancţiuni ori livrări de arme”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img