spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: La Nord Stream a fost un atac terorist

Ministrul de externe maghiar: La Nord Stream a fost un atac terorist

-

Atacul asupra conductelor Nord Stream ar trebui privit ca un atac terorist, a declarat ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto într-un interviu acordat RIA Novosti.

„Orice s-a întâmplat pe gazoductul Nord Stream este cu adevărat scandalos. Pentru că este, de fapt, prima dată când un obiectiv atât de mare al infrastructurii critice europene este atacat – de oricine, dar a fost atacat”, a spus ministrul.

Națiunile Unite, a adăugat Szijjarto, ar trebui să ofere un mecanism pentru investigarea a ceea ce s-a întâmplat la Nord Stream și ar putea deveni o platformă pentru o astfel de investigație.”ONU ar trebui să joace un rol mai mare aici. Pentru că ONU este un fel de ultimă soluție în care toată lumea este reprezentată, unde poate avea loc orice discuție, pentru că toată lumea este aici. Și sub auspiciile ONU, chiar și inamicii pot și ar trebui să vorbească unii altora. Deci cred că ONU chiar trebuie să-și joace rolul, pentru că în prezent nu este așa”, a explicat șeful Ministerului de Externe al Ungariei.

Pe 8 februarie, jurnalistul câștigător al Premiului Pulitzer Seymour Hersh a publicat un articol despre sabotajul de la Nord Stream. Potrivit acestuia, vara trecută, în timpul exercițiului NATO Baltops, scafandri americani au plantat explozibili sub gazoductele rusești, iar trei luni mai târziu norvegienii au detonat bomba. Potrivit lui Hersh, decizia privind operațiunea a fost luată de președintele american Joe Biden, după nouă luni de discuții cu oficialii administrației implicați în probleme de securitate națională.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img