spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Ideile nebuneşti despre introducerea serviciului militar obligatoriu european...

Ministrul de externe maghiar: Ideile nebuneşti despre introducerea serviciului militar obligatoriu european sunt inacceptabile

-

Ideile nebuneşti despre introducerea serviciului militar obligatoriu european sunt inacceptabile, guvernul maghiar nu va permite sub nici un pretext să trimită tineri din Europa Centrală, printre care şi maghiari, în războiul din Ucraina, a anunţat ministrul ungar de Externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni, la Bruxelles.

La conferinţa de presă care a urmat şedinţei Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, şeful diplomaţiei ungare a relatat că miniştrii statelor membre s-au întâlnit pentru ultima oară până la alegeri, şi din păcate această numărătoare finală aduce cu sine o accentuare a atmosferei de război, marea majoritate a participanţilor doresc să trimită mai mulţi bani şi mai multe arme în Ucraina, ceea ce nu ar face decât să conducă la mai multe distrugeri şi mai multe victime.

„Apar idei din ce în ce mai nebuneşti, şi în mod clar, marea majoritate a statelor membre UE nu poate fi făcută să se îndepărteze de ele”, a spus ministrul, menţionând ca exemple trimiterea de militari şi propunerile potrivit cărora armele occidentale ar putea fi folosite şi împotriva unor ţinte din Rusia.

„Aici se vorbeşte pozitiv despre iniţiativa potrivit căreia ţările membre NATO să doboare rachete ruseşti peste teritoriul Ucrainei, totodată, din păcate, colegii miniştri de externe nu s-au distanţat nici de ameninţarea unui război nuclear”, a mai adăugat oficialul ungar.

Ministrul ungar de externe a menţionat că cea mai recentă idee nebunească este introducerea serviciului militar obligatoriu în Europa. „Iar în baza situaţiei, înţelegem exact la ce se referă această propunere (.) În Ucraina, pierderile de vieţi omeneşti devin din ce în ce mai insuportabile, bărbaţii nu sunt lăsaţi să iasă din ţară, iar acum vor să înroleze în război tinerii europeni”, a subliniat Szijjártó.

„Cerem în mod hotărât de la toţi politicienii europeni care se gândesc la stagiul militar obligatoriu să îi pună capăt imediat! Jos mâinile de pe tinerii din Europa Centrală, jos mâinile de pe tinerii din Ungaria!” – a afirmat ministrul ungar de externe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img