spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar anunță Catastrofa UE

Ministrul de externe maghiar anunță Catastrofa UE

-

Vorbind vineri la summitul Balcanilor Deschiși de la Belgrad, ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto s-a concentrat asupra ostilităților din Ucraina și a menționat că acest conflict a dus la o slăbire catastrofală a Uniunii Europene, iar liderii acesteia nu au reușit să o prevină.

În cuvintele lui Szijjarto, conflictul din Ucraina, precum și „impactul său economic și criza devastatoare a aprovizionării cu energie au dus toate la o slăbire catastrofală a Europei și a Uniunii Europene”.

„În jurul acestei mese trebuie să rostim adevărul, iar adevărul este că liderii UE nu au reușit să protejeze oamenii din Europa de a plăti facturile războiului pentru care nu sunt deloc responsabili”, a susținut el.

Ministrul de externe ungar a adăugat că ar trebui purtate discuții cu privire la modul de evitare a consecințelor acestui conflict „pentru ca acesta să nu devină fatal pentru continent”.

„Toată lumea este conștientă de faptul că politica de extindere ar trebui să fie de o importanță capitală pentru Europa acum, deoarece Europa are nevoie de Balcanii de Vest”, a declarat Szijjarto.

Înalt diplomatul maghiar a reamintit că „sute de milioane de oameni sunt expuși riscului de foame” și, în consecință, Ungaria se confruntă cu „un nou nivel de agresiune a migranților de-a lungul granițelor sale”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...