spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar acuză: În problema extragerii zăcămintelor offshore din România...

Ministrul de externe maghiar acuză: În problema extragerii zăcămintelor offshore din România până acum Ungaria a fost lăsată de izbelişte de o companie americană şi una austriacă după ce contractul de achiziţie pentru 3 miliarde de metri cubi de gaze se afla deja în vigoare

-

Până acum, deciziile de la Bruxelles au cauzat doar daune în domeniul securităţii energetice a Europei, în schimb, măsurile guvernului maghiar funcţionează, aprovizionarea Ungariei fiind în continuare asigurată, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Praga.

- Reclama -

După şedinţa miniştrilor energiei din Uniunea Europeană, şeful diplomaţiei ungare a declarat că în cadrul şedinţei nu a fost luată vreo decizie concretă, însă este mai bine aşa, pentru că introducerea unei plafonări a preţurilor gazelor ar pune în pericol aprovizionarea cu energie a continentului, totodată ar duce şi la creşterea preţurilor.

Ungaria nu va susţine sub nicio formă o astfel de propunere, şi nu este singura ţară care protestează împotriva unor astfel de măsuri, a declarat Szijjártó. “Se vede clar că cei de la Comisia Europeană încă mai insistă, dar până acum nu au reuşit să facă progrese în această privinţă”, a spus ministrul.

Péter Szijjártó a subliniat că guvernul maghiar este de partea diversificării, dar prin asta nu înţelege excluderea energiei ruseşti, ci atragerea a cât mai multor surse, de exemplu, prin creşterea cantităţii de gaze din Azerbaidjan şi extinderea capacităţii conductei de la Marea Adriatică.

În loc de “propuneri politizate, pline de ideologii” ar trebui construite cât mai multe conducte şi terminale GNL, ar trebui dezvoltată infrastructura, pentru că aceasta este adevărata soluţie”, a subliniat ministrul de externe, adăugând că Ungaria “şi-a făcut toate temele”.

În ceea ce priveşte problema încrederii, Szijjártó a amintit că în problema extragerii zăcămintelor offshore din România, până acum Ungaria a fost lăsată de izbelişte de o companie americană şi una austriacă, după ce contractul de achiziţie pentru trei miliarde de metri cubi de gaze se afla deja în vigoare, însă proiectul a fost oprit în cele din urmă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img