spot_img
13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar acuză: În problema extragerii zăcămintelor offshore din România...

Ministrul de externe maghiar acuză: În problema extragerii zăcămintelor offshore din România până acum Ungaria a fost lăsată de izbelişte de o companie americană şi una austriacă după ce contractul de achiziţie pentru 3 miliarde de metri cubi de gaze se afla deja în vigoare

-

Până acum, deciziile de la Bruxelles au cauzat doar daune în domeniul securităţii energetice a Europei, în schimb, măsurile guvernului maghiar funcţionează, aprovizionarea Ungariei fiind în continuare asigurată, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Praga.

După şedinţa miniştrilor energiei din Uniunea Europeană, şeful diplomaţiei ungare a declarat că în cadrul şedinţei nu a fost luată vreo decizie concretă, însă este mai bine aşa, pentru că introducerea unei plafonări a preţurilor gazelor ar pune în pericol aprovizionarea cu energie a continentului, totodată ar duce şi la creşterea preţurilor.

- Advertisement -

Ungaria nu va susţine sub nicio formă o astfel de propunere, şi nu este singura ţară care protestează împotriva unor astfel de măsuri, a declarat Szijjártó. “Se vede clar că cei de la Comisia Europeană încă mai insistă, dar până acum nu au reuşit să facă progrese în această privinţă”, a spus ministrul.

Péter Szijjártó a subliniat că guvernul maghiar este de partea diversificării, dar prin asta nu înţelege excluderea energiei ruseşti, ci atragerea a cât mai multor surse, de exemplu, prin creşterea cantităţii de gaze din Azerbaidjan şi extinderea capacităţii conductei de la Marea Adriatică.

- Advertisement -

În loc de “propuneri politizate, pline de ideologii” ar trebui construite cât mai multe conducte şi terminale GNL, ar trebui dezvoltată infrastructura, pentru că aceasta este adevărata soluţie”, a subliniat ministrul de externe, adăugând că Ungaria “şi-a făcut toate temele”.

În ceea ce priveşte problema încrederii, Szijjártó a amintit că în problema extragerii zăcămintelor offshore din România, până acum Ungaria a fost lăsată de izbelişte de o companie americană şi una austriacă, după ce contractul de achiziţie pentru trei miliarde de metri cubi de gaze se afla deja în vigoare, însă proiectul a fost oprit în cele din urmă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img