spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriMinistrul de externe german, trafic de influență în România cu marjă de...

Ministrul de externe german, trafic de influență în România cu marjă de profit de peste 60% în timp ce dădea lecții de anticorupție

-

„Annalena Baerbock, care vizitează pentru prima oară România de când a preluat mandatul Externelor, va ajunge, în cursul serii, și în portul Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai unor companii germane, pentru a discuta despre exporturile de cereale din Ucraina. Sunt interesați de ce soluții pot fi dezvoltate în zona românească a Mării Negre firmele DB Schenker și DB Cargo, subsidiarele pentru logistică, respectiv transport feroviar de mărfuri ale grupului Deutsche Bahn, dar și Wiebe, holding specializat între altele în construcții feroviare și care are deja ceva experiență în reabilitarea căilor ferate din România”, scria acum câteva zile Deutsche Welle.prefațând vizita la București a ministrului german de externe.

Vizita la București a avut drept scop oficial pentru a coprezida conferinţa Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, alături de omologul său român, Bogdan Aurescu, și de ministrul de Stat pentru Parteneriate Internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou, unde bineînțeles s-a vorbit de „lupta împotriva corupției” pe care va trebui să o ducă Republica Moldova pentru a adera la UE.

- Advertisement -

În „timpul liber”, așa cum a relatat DW, Annalena Baerbock, a fost lobbyistă pentru companiile germane. Ce a obținut?

Club Feroviar: „În doar câteva zile, CFR SA a acordat companiei germane Wiebe două contracte semnificative de lucrări, de ordinul zecilor de milioane de lei fiecare. Atribuirea face ca Wiebe să câștige în doar două luni mai multe contracte decât în tot anul 2021 și în șapte luni de 2,5 ori mai mulți bani decât în tot anul trecut. Valoarea contractelor a căror atribuire către Wiebe fost anunțată în perioada 11-13 iulie depășește 50 de milioane de lei. Împreună cu un contract de 56 de milioane de lei pentru linii în incinta portului Constanța, Wiebe a câștigat în ultima lună contracte de peste 100 de milioane de lei, mult peste ceea ce a primit anul trecut. Potrivit Ministerului de Finanțe, în 2021 Wiebe a avut o cifră de afaceri de 80,5 milioane lei, deci 80% din contractele primite in lunile iulie.Martie a fost o altă lună bună pentru firma germană. În luna menționată, Wiebe a câștigat alte patru contracte în valoare de aproape 90 de milioane de lei, ceea ce ridică valoarea contractelor primite în primele șapte luni ale acestui an la aproape 200 de milioane de lei, adică de 2,5 ori peste întreg anul trecut. Compania germană Wiebe pare a fi în grațiile Guvernului. Ministrul german de externe Annalena Baerbock și-a anunțat o vizită în portul Constanța unde va co-prezida conferinţa Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Wiebe a primit în portul Constanța prin încredințare directă un contract care a depășit cu 14% valoarea luată în calcul inițial de către Guvern. Firma a fost singura solicitată de CFR SA să facă lucrarea pe lotul 1 (lotul 2 a fost atribuit firmei autohtone Arcada), iar competiția care și-a dorit și aceasta contractul spune că nici nu a fost invitată să prezinte ofertă.Marja de profit vehiculată pentru Wiebe este una uriașă, de peste 60%, au acuzat competitorii companiei germane.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img