spot_img
31.5 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneMinistrul de externe german despre Trump: Vin vremuri agitate și incertitudine

Ministrul de externe german despre Trump: Vin vremuri agitate și incertitudine

-

Germania se aşteaptă la „vremuri agitate” şi la „incertitudine” pe durata mandatului preşedintelui SUA, Donald Trump, afirmă Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe, exprimând convingerea că unii membrii ai Administraţiei de la Washington vor vrea cooperare.

- Reclama -

„Ştiu că trebuie să ne obişnuim cu vremuri agitate, cu impredictibilitate şi incertitudine. Dar sunt convins că vom găsi la Washington şi ascultători atenţi, care ştiu că până şi ţările mari au nevoie de parteneri în lume”, a declarat Steinmeier într-un editorial publicat în revista Bild.

„Pe agenda noastră sunt teme de genul acordurilor comerciale şi eforturilor comune ale lumii libere împotriva extremismului şi terorismului; de asemenea, mizăm pe o cooperare transatlantică de încredere, fondată pe valori comune”, a subliniat Steinmeier.

Sâmbătă, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Administraţia Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunţat accentele „naţionaliste” ale noului lider american, avertizând că Uniunea Europeană nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...