spot_img
17.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăExterneMinistrul de externe francez, atac la Trump

Ministrul de externe francez, atac la Trump

-

Președintele american, Donald Trump, este într-o logică a „raportului de forțe” și „de negare” a multiculturalismului în privința marilor mize internaționale, a afirmat sâmbătă șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat AFP citat de Agerpres.

- Reclama -

„Astăzi, poziția americană este o poziție de putere, de raport de forțe, de rivalitate între puteri și de negare a interesului multilateralismului”, a declarat Jean-Yves Le Drian.

„Este sigur că rolul și sensul multilateralismului sunt în prezent puse sub semnul întrebării”, a adăugat el în contextul în care Donald Trump a denunțat acordul privind schimbările climatice, l-a adus în discuție pe cel asupra programului nuclear iranian și a decis retragerea Statelor Unite din UNESCO.

„Avem o viziune foarte diferită de cea a administrației Trump despre modul de a asigura securitatea lumii”, a continuat ministrul francez.

„Nu este însă un motiv pentru a nu discuta cu aliații noștri americani, din contră”, a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a afișat în numeroase rânduri relații privilegiate cu omologul său american, în speranța mai ales de a păstra Statele Unite în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img