spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe chinez, întâlnire de taină cu Kissinger

Ministrul de externe chinez, întâlnire de taină cu Kissinger

-

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi a avut luni, la New York, o serie de întâlniri cu reprezentanții Comitetului Național privind Relațiile SUA-China, Consiliului de afaceri SUA-China și Camerei de Comerț a SUA, precum și cu fostul Secretar de stat american, Henry Kissinger, transmite Radio China.

- Reclama -

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministrul chinez de Externe, Wang Wenbin, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții americani, ministrul Wang Yi a prezentat politicile promovate cu fermitate de China în mai multe domenii, arătând că în prezent, factorii siguri ai relațiilor China-SUA sunt tot mai puțini, iar cei nesiguri tot mai mulți. 

Cu toate acestea, perspectiva dezvoltării Chinei este sigură, hotârârea Chinei de deschidere către exterior este sigură, politica Chinei față de SUA este sigură, atitudinea Chinei privind întărirea cooperării economice și comerciale cu SUA este sigură, iar dorința Chinei de coordonare cu SUA este sigură. Cooperarea China-SUA ajută dezvoltarea celor două țării și a întregii lumi, motiv pentru care trebuie menținută baza politică a relațiilor China-SUA, principiul existenței unei singure Chine trebuind să fie respectat în mod prioritar.

În cadrul întrevederii cu fostul Secretar de stat american, Henry Kissinger, Wang Yi a declarat că, în 2022, se împlinesc 50 de ani de la vizita în China a fostului președinte Richard Nixon și de la publicarea Comunicatului chino-american de la Shanghai. Cele două țări trebuie să facă un blanț al experiențelor pozitive acumulate în schimburile bilaterale, desfășurate în această jumătate de secol. 

Wang Yi a arătat SUA trebuie să revină la o politică rațională și pragmatică în relațiile cu China, să respecte cele trei comunicate comune și să protejeze baza politică a relațiilor bilaterale. De asemenea, trebuie adoptate măsuri urgente pentru a pune sub control problema Taiwan, în alte condiții exercitând o influență dezastruoasă asupra relațiilor chino-americane. În cazul în care „Legea anti-secesiune” este încălcată, China va adopta acțiuni ferme, conform legii, pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...