spot_img
1.4 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeMinistrul Dandana nu e în stare să aibă grijă nici de județul...

Ministrul Dandana nu e în stare să aibă grijă nici de județul său: Mehedințiul a primit pentru extinderea rețelei de gaze 200 de milioane lei, în timp ce doar la Drobeta-Turnu Severin ar fi necesare 260 de milioane

-

În județul Mehedinți foarte puține gospodării sunt racordate la rețeaua de gaze naturale. Suma alocată de autorități pentru extinderea rețelei este de aproximativ 200 de milioane de lei, o sumă prea mică în comparație cu nevoile reale ale județului. De exemplu, în Drobeta-Turnu Severin doar 15% din gospodării beneficiază de această utilitate în condițiile în care termoficarea orașului are mari probleme, transmite Radio România Actualități.
Cinci orașe, dintre care doar în unul – este vorba de Drobeta-Turnu Severin – 15% din locuințe sunt racordate la rețeaua de gaze naturale, restul, peste 25.000 de apartamente, la care se adaugă case, școli, grădinițe și spitale au mari probleme cu căldura iarna, după ce termocentrala care alimenta orașul cu energie termică a fost falimentată. De 10 ani, orașul-reședință de județ nu mai are nici apă caldă, iar locatarii folosesc boilere pe curent. În toate celelalte patru orașe oamenii urcă lemnele chiar și până la etajul 10 al blocurilor, cum este cazul Orșovei, ca să se încălzească. Cu toate acestea, Mehedințiul a primit pentru extinderea rețelei de gaze 200 de milioane lei, în timp ce doar la Drobeta-Turnu Severin ar fi necesare 260 de milioane. Dar avem și exemplul comunei Șimian, unde administrația a solicitat și primit fonduri europene pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale, mai spune RRA.

- Reclama -

PNL Mehedinți este condus de Virgil Popescu, ministrul Energiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img