spot_img
22.7 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăDezvaluiriMinistrul Dandana, încă o dandana cu 90 milioane de măști

Ministrul Dandana, încă o dandana cu 90 milioane de măști

-

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A., al cărei acționar unic este Ministerul Energiei, a solicitat acceptarea de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a unei donații de 90 milioane de măști medicale. Stocurile i-au rămas ministerului din anul 2020, când s-a apucat să investească sute de milioane de lei din bani publici în achiziții directe de măști medicale, pe care a încercat, ulterior să le vândă, scrie Național.

- Reclama -

Potrivit raportului SAPE pe anul 2020, achizițiile de produse farmaceutice și dispozitive medicale s-au realizat de la producători autohtoni și producători externi. Vânzarea produselor farmaceutice și a dispozitivelor medicale s-a realizat către ministere, organisme publice/private, farmacii și alte companii private. Prin hotărâre AGA, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. a aprobat achiziția de produse farmaceutice și dispozitive medicale până la un plafon a cărui limită superioară se poate situa la nivelul contravalorii de 100.000.000 lei, pe care l-a suplimentat, la două zile, cu alte 100 milioane de lei. Veniturile raportate din vânzarea măștilor medicale au fost însă de 22 milioane de lei. 

”Pe fondul evenimentelor legate de virusul SARS-COV-2, societatea a încheiat, prin mandatar ROMARM, un contract privind achiziția de 100.000.000 bucăți dispozitive medicale (măști faciale) de unică folosință, din Vietnam. Drept urmare, 30.000.000 USD din disponibilitățile societății existente la EximBank, au fost constituite într-un acreditiv, în vederea achiziționării produselor menționate”, se arată în raportul de activitate al SAPE pe 2020.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img