spot_img
28.9 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateMinistrul Dandana îi face buni de plată și "penali" pe membrii Consiliului...

Ministrul Dandana îi face buni de plată și „penali” pe membrii Consiliului de Administrație al ROMGAZ

-

Adrian Volintiru, care a fost demis, în ianuarie, de la conducerea Romgaz, a trimis în data de 6 septembrie o notificare prin avocat către actuala conducere a companiei controlate de stat prin care cere ca, în 15 zile, să fie reinstalat în funcție pe durata a 21 de luni sau, în caz contrar, să i se plătească 1,17 milioane lei (respectiv 55.760 de lei lunar), sumă reprezentând salariile neîncasate până la finalul mandatului. Cele 21 de luni reprezintă perioada rămasă de la demiterea sa până la finele mandatului de 4 ani pe care îl primise Volintiru.

- Reclama -

Volintiru a fost schimbat din funcție la insistențele ministrului Virgil Popescu poreclit și Ministrul Dandana.

- Advertisement -

Dacă în cele 15 zile menționate Consiliul de Administrație al Romgaz nu răspunde sau răspunde negativ, Volintiru spune, tot prin intermediul notificării, că va merge în justiție cu aceleași plângeri, la care va adăuga și o solicitare pentru plata remunerației variabile și, în plus, își rezervă și dreptul de a face plângere penală membrilor CA.

În Notificare, fostului director precizează că durata contractului său de mandat a fost stabilită pentru 4 ani, începând cu data de 2 octombrie 2018 și până la 1 octombrie 2022, demiterea sa, la începutul acestui an, fiind practic la jumătatea acestui mandat. De asemenea, Volintiru spune că el și-a îndeplinit toate obligațiile avute față de companie și indicatorii de performanță trasați primind, în schimb, de la CA Romgaz (președinte Marius Aristotel Jude) o revocare pe care el o numește „nelegală”, scrie Economica.net.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img