spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAnalizeMinistrul Dandana, chemat de urgență în Gorj de liderul PSD

Ministrul Dandana, chemat de urgență în Gorj de liderul PSD

-

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, TREBUIE să vină în Gorj. Problemele cu care se confruntă COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, chiar înaintea sezonului rece, când știm cu toții că acesta REPREZINTĂ O COMPONENTĂ ESENȚIALĂ privind SIGURANȚA SISTEMULUI ENERGETIC în sezonul de iarnă, impune prezența OBLIGATORIE a ministrului Energiei în Gorj, afirmă liderul PSD Gorj deputatul Mihai Weber.

La sfârșitul lunii iunie am reușit să modificăm, în cea mai FAVORABILĂ formă pentru CEO, ordonanța decarbonizării – dacă în forma inițială se dorea închiderea mineritului în trei ani și dezafectarea ireversibilă a grupurilor de producere a energiei, în forma adoptată se prevede continuarea producției de energie pe bază de cărbune cel puțin până la intrarea în funcțiune a noilor capacități care să asigure tranziția și respectiv siguranța sistemului energetic național, pe principiul întâi CONSTRUIM, iar apoi punem în CONSERVARE. Acum, compania se confruntă cu blocajul provocat de membri marcanți ai USR, care au reușit suspendarea activității la cariera Roșia, cea mai mare din Complexul Oltenia. În contextul actual, în care multe țări precum Germania, Franța, Polonia iau măsuri radicale pentru asigurarea siguranței sistemelor energetice prin repunerea în funcțiune a grupurilor pe bază de cărbune, se impune o reacție hotărâtă din partea Ministerului Energiei privind strategia energiei pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina și creșterii necontrolate a prețurilor, mai spune Weber.

- Advertisement -

CE MAI SUSTINE MIHAI WEBER:

În acest sens, trebuie rezolvate URGENT următoarele probleme:

- Advertisement -

👉 Asigurarea stocurilor de cărbune conform programului de iarnă
👉 Asigurarea fronturilor de lucru și echipamentelor necesare în carierele de cărbune
👉 Asigurarea personalului necesar în cariere și termocentrale
👉 Investițiile în carierele de cărbune
👉 Mentenanța grupurilor energetice

📌 Sunt obiectivele principale care trebuie abordate la cel mai înalt nivel de decizie, în cel mai scurt timp.

❗️Discuțiile nu pot avea loc decât aici, în Gorj, în prezența Ministrului Energiei ,a membrilor Directoratului companiei, Consiliului de Supraveghere și, bineînțeles, a reprezentanților angajaților.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img