spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriMinistrul Dandana, cadou imobiliar pentru sponsorul Comănescu

Ministrul Dandana, cadou imobiliar pentru sponsorul Comănescu

-

Grupurile de producție de energie de la termocentrala pe cărbune Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), oprite din funcționare în februarie anul trecut și intrate în conservare din primăvara anului 2021, vor fi retrase din exploatare și închise, potrivit unei decizii a Adunării creditorilor companiei de stat aflate în insolvență, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Ministerul Energiei, acționarul unic al CEH, a transmis pe 9 decembrie anul trecut o adresă administratorului judiciar al companiei, prin care a solicitat „luarea măsurilor pentru  retragerea din exploatare și închiderea grupurilor energetice ale Sucursalei Electrocentrale Deva, aflate în conservare”, adică obținerea aprobării creditorilor, precum și notificarea în acest sens a Dispeceratului Transelectrica și a ANRE, se arată în documente oficiale analizate de Profit.ro. Pe 21 decembrie 2021, adunarea creditorilor a aprobat retragerea din exploatarea și închiderea grupurilor de la Mintia, cu votul decisiv al Administrației Fondului pentru Mediu, care deține peste 48% din creanțele asupra Complexului (aproape 3 miliarde lei). ANAF și Hidroelectrica s-au abținut de la vot.

După cum a relatat Profit.ro, activele termocentralei Mintia, aflate în portofoliul Sucursalei Electrocentrale Deva a CEH, vor fi scose la vânzare. Printre cei interesați să le preia se numără GSP Power al lui Gabriel Comănescu sau Turboenergy Power din Chișinău, dar și companii din Coreea de Sud și Israel.

Comănescu este prietenul și sponsorul ministrului Energiei Virgil Popescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img