Ministrul Culturii din gafă în gafă

0
60

Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, a făcut o nouă greşeală gramaticală, marţi, într-un discurs susţinut la Ateneul Român din Bucureşti, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, transmite Mediafax.

„Excelenţa voastră, domnule preşedinte al Academiei Române, Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, doamnelor şi domnilor, dragi colegi, dragi invitaţi, dragi elevi, dragi studenţi, pentru mine este o onoare să mă aflu astăzi aici, în acest loc minunat unde de-a lungul timpului s-au desfăşurat extrem de multe evenimente culturale şi nu numai. Ceea ce spunea în introducerea care a făcut-o (corect este „pe care a făcut-o”, n.r.) domnul preşedinte al Academiei o să vorbesc şi o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultura naţională, valori, permanenţe, perspective, în context european”, şi-a început ministrul Culturii discursul suţinut la Ateneu.

Luni seară, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit despre ce reprezintă pentru el poetul Mihai Eminescu, precizând că acesta este „cel mai mare poet care l-a dat România”.

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic…. eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă (corect este „pe care l-a dat”, n.r.). O operă extraordinară”, a declarat Daniel Breaz, la Digi 24.