spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeMinistrul chinez de externe: SUA a planificat în mod deliberat

Ministrul chinez de externe: SUA a planificat în mod deliberat

-

Guvernul SUA a planificat în mod deliberat vizita președintelui Camerei Nancy Pelosi în Taiwan pentru a provoca o criză și pentru a-și spori prezența militară în regiune, a declarat ministrul chinez de externe Wang Yi într-o declarație publicată duminică.

- Reclama -

„Statele Unite au obiceiul de a crea mai întâi o problemă și apoi de a o folosi pentru a-și implementa planurile strategice. Există semne care semnalează că, în timp ce planifica vizita neanunțată a lui Pelosi, Statele Unite și-au folosit din nou vechiul truc și în prezent se folosesc de acest lucru pentru a-și spori prezența militară în regiune”, a subliniat el.

Armata Populară Chineză de Eliberare (PLA) a început joi exerciții militare la scară largă cu exerciții cu foc real în anumite zone din jurul Taiwanului. Exercițiul, anunțat marți seară, la scurt timp după ce președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a sosit la Taipei pentru o vizită, avea să dureze până duminică la prânz (07:00, ora Moscovei), dar, potrivit ministerului chinez al apărării, a fost prelungit pentru cel puțin încă o zi.

Taiwanul este guvernat de administrația locală din 1949, când forțele rămase ale Kuomintangului conduse de Chiang Kai-shek (1887-1975) au fost înfrânte în războiul civil chinez și s-au refugiat pe insulă. Taiwan a păstrat steagul și alte câteva simboluri ale Republicii Chineze care existau înainte ca comuniștii să preia controlul continentului. Potrivit poziției oficiale a Chinei, susținută de majoritatea țărilor, inclusiv Rusia, insula Taiwan este una dintre provinciile Chinei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img