spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeMinistrul bulgar de interne: Este puțin probabil ca Olanda să găsească „argumente...

Ministrul bulgar de interne: Este puțin probabil ca Olanda să găsească „argumente solide „împotriva” aderării Bulgariei la Schengen

-

“Este excelentă evaluarea pe care grupul de la Comisia Europeană, care a venit să verifice dacă Bulgaria îndeplinește criteriile pentru Schengen, a făcut-o Bulgariei”, transmite 24 Chasa, citată de Rador. Acest lucru a fost anunțat de ministrul interimar al afacerilor interne de la Sofia, Ivan Demerdjiev, în fața jurnaliștilor aflați la Consiliul de Miniștri.

- Reclama -

“Niciunul dintre colegii mei nu a menționat Bulgaria ca rută pentru migrația ilegală. Printre țările despre care s-a vorbit legat de acest lucru au fost Cipru, Grecia, chiar Italia. În ceea ce privește Austria, s-a discutat despre cum fluxul de migranți de acolo este format în principal din indieni, dar nu a fost menționată Bulgaria. Acest lucru este în puternică contradicție cu ceea ce unii experți încearcă să spună în țară”, a subliniat ministrul Demerdjiev.

Înainte ca grupul să vină să ne verifice pentru Schengen, mulți analiști au avertizat că intensificarea migrației ilegale de-a lungul graniței cu Turcia ne-ar putea împiedica să aderăm la Schengen. Singura țară care a rămas oarecum sceptică este Olanda, a explicat Demerdjiev. Totuși, potrivit acestuia, după ce va ieși raportul privind reverificarea de către grup, este puțin probabil ca acesta să găsească „argumente solide „împotriva” aderării Bulgariei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img