spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeMinistrul britanic al forţelor armate susține bombardarea Rusiei de către Ucraina cu arme...

Ministrul britanic al forţelor armate susține bombardarea Rusiei de către Ucraina cu arme furnizate de Londra

-

Un ministru britanic şi-a exprimat sprijinul pentru loviturile ucrainene asupra unor ţinte militare din spatele liniilor ruse, chiar dacă armele utilizate ar fi furnizate de Londra, relatează marţi Press Association şi dpa conform Agerpres.

Ministrul forţelor armate James Heappey a afirmat că sunt ”toate şansele” ca forţele Moscovei să fie respinse cu sprijinul furnizat Kievului de către aliaţi.

El a respins însă afirmaţia ministrului de externe rus Serghei Lavrov potrivit căreia aliaţii occidentali ”toarnă gaz pe foc” prin faptul că livrează Ucrainei putere de foc.

Atunci când a fost întrebat dacă Marea Britanie susţine loviturile ucrainene asupra depozitelor de combustibili din Rusia, Heappey a răspuns: ”Evident”. El a declarat pentru Times Radio că este ”absolut legitim pentru Ucraina să ţintească Rusia în adâncime pentru a perturba logistica ce, dacă nu ar fi perturbată, ar contribui direct la moartea şi carnagiul de pe pământul ucrainean”.

Demnitarul britanic a adăugat că nu este ”neapărat o problemă” dacă arme donate de ţara sa sunt utilizate pentru a lovi ţinte de pe teritoriul rus. ”Există o mulţime de ţări în lume care operează echipamente care au fost importate din alte ţări; atunci când aceste piese de echipament sunt folosite tindem să nu învinovăţim ţara care le-a produs, ci ţara care le foloseşte”, a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img