Ministrul apărării de la Sofia, DECLARAȚIE ȘOC în scandalul româno-bulgar

0
8669

RĂZBOI propagandistic cu elemente de tactici de război hibrid, așa a caracterizat ministrul apărării de la Sofia, Nikolay Nenchev, într-un interviu la un post de televiziune disputa româno-bulgară privind crearea unei forțe comune navale la Marea Neagră, relatează siteul bulgar Novinite.

Șeful armatei bulgare nu a explicat însă cine a dus războiul propagandistic, dar a sugerat că acesta ar fi fost dus de România.

Reamintim că premierul bulgar Boiko Borisov a reacționat dur la propunerea României privind o flotă comună în Marea Neagră, iar guvernul bulgar a transmis pe surse în presa de la Sofia că acesta s-ar fi răstit la președintele român.

CITIȚI ȘI:Premierul bulgar s-a răstit la Iohannis: NU VREAU

A doua zi după discuțiile cu Iohannis, Borisov a organizat o conferință de presă împreună cu președintele bulgar și ministrul apărării în care au refuzat oficial propunerea făcută de București, acest lucru chiar în timpul în care președintele Iohannis se afla în vizită oficială în Bulgaria.

Mai mult, ministrul apărării spune că România nu ar fi propus o forță navală comună cu Turcia și Bulgaria, așa cum a declarat președintele Klaus Iohannis.

CITIȚI ȘI:Iohannis dă înapoi în scandalul cu Bulgaria

Ministrul bulgar al apărării nu a detaliat însă declarațiile sale la postul de televiziune NOVA.

El a spus însă doar că Bulgaria a cerut României și Turciei să includă în negocieri experți ai NATO și că propunerea României poate fi discutată doar dacă este sub umbrela NATO.

CITIȚI ȘI:Basescu: 2 miniștri si șeful SIE, vinovați de eșecul lui Iohannis la Sofia

Inițial României propusese această variantă, dar s-a renunțat la ea din motive necunoscute încă.