spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeMinistrul apărării britanic demis în scandalul Huawei

Ministrul apărării britanic demis în scandalul Huawei

-

Premierul Marii Britanii, Theresa May, l-a demis miercuri pe ministrul Apărării, Gavin Williamson, în urma unei scurgeri de informaţii legate de o serie de discuţii din cadrul Consiliului Naţional de Securitate (NSC) cu privire la compania chineză Huawei, potrivit CNN, transmite Mediafax.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, publicat miercuri, Theresa May şi-a pierdut încrederea în abilitatea lui Williamson de a ocupa această funcţie. „Premierul i-a cerut astăzi lui Gavin Williamson să părăsească Guvernul, întrucât şi-a pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a ocupa funcţia de ministru al Apărării şi de membru al Cabinetului”, se arată în comunicat.

„Decizia premierului se bazează pe comportamentul acestuia în cazul investigaţiei privind dezvăluirea neautorizată a unor informaţii din cadrul unei întâlniri a Consiliului Naţional de Securitate. Premierul le mulţumeşte tuturor membrilor Consiliului pentru cooperare şi consideră subiectul încheiat”, se mai anunţă în comunicat.

BBC notează că ancheta în acest caz a început după ce publicaţia Daily Telegraph a dezvăluit că Marea Britanie ar urma să ofere Huawei acces la o parte din reţeaua 5G a ţării, în pofida unor avertismente privind securitatea lansate de mai mulţi miniştri, dar şi de către Statele Unite. Scopul anchetei a fost acela de a descoperi modul în care presa a obţinut aceste informaţii confidenţiale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...