spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăhighlightMinistrul apărării anunță că România va cumpără mai multe corvete multirol

Ministrul apărării anunță că România va cumpără mai multe corvete multirol

-

România urmează să lanseze în perioada următoare procedurile de achiziționare a mai multor corvete multirol, a anunțat ministrul Apărării. Mihnea Motoc, într-un interviu pentru news.ro.

- Reclama -

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc spune într-un interviu pentru agenţia de presă News.ro că nu se pune acum problema ca stagiul militar obligatoriu să fie reintrodus, dar susţine că Armata României va avea din 2017 o rezervă de voluntari de 2.700 de persoane. Mihnea Motoc vorbeşte despre exerciţiile fără notificare ale Rusiei, dar şi despre felul în care România intenţionează să-şi consolideze apărarea, în special la Marea Neagră, arătând că va începe o procedură de achiziţie pentru mai multe corvete de luptă multirol.

„Intenționăm să lansăm o procedură în acest sens în perioada următoare. Principalele elemente legate de efortul propriu la componenta maritimă și, la fel cum se pune problema în alte dimensiuni, terestru și aerian, și la maritim dorim să putem să ne bazăm pe un dispozitiv aliat de descurajare și apărare”, a precizat Mihnea Motoc.

Ministrul a mai spus că prima navă ar putea să fie operațională la sfârșitul acestui deceniu, dacă se mențin alocările bugetare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...