spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeMinistrul Agriculturii spune că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară: Înainte...

Ministrul Agriculturii spune că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară: Înainte să fac cumpărăturile, mănânc

-

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară. „Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin”, a afirmat el conform news.ro.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, dacă România s-ar putea teme de o criză alimentară, Adrian Chesnoiu a declarat că românii trebuie să facă diferenţa între o criză alimentară la raft şi o criză a alimentelor.

Ministrul Agriculturii a precizat că, personal, merge la cumpărături doar după ce mănâncă. 

„Într-o ţară în care, în anul 2021, s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente, au fost aruncate la gunoi, putem vorbi de risipă alimentară. Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii şi atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncaţi, putem fi mai responsabili. Am făcut un astfel de exerciţiu şi vă spun că am găsit şi soluţia. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”, a declarat Chesnoiu. 

Întrebat, de asemenea, dacă îşi face şi o listă de cumpărături, ministrul a susţint că nu are nevoie de o astfel de listă. 

„În general, nu cu listă, pentru că funcţionez cumva cu nevoie, adică ce am nevoie în casă şi să mă hrănesc, merg şi îmi achiziţionez. Am ajuns să întorc fiecare sticluţă de iaurt pe toate părţile să văd dacă e bio, când expiră”, a declarat Adrian Chesnoiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img