spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeMinistrul Agriculturii: Este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă

Ministrul Agriculturii: Este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă

-

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, afirmă că, în perioada imediat următoare, „este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă” aşa încât să ne asigure „linişte”.

„Este extrem de important ca în perioada imediat următoare, este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă la un nivel care să ne asigure linişte atât nouă, cât şi cetăţenilor români în perioada care urmează. Pentru că s-au schmbat lucrurile brusc, din păcate, la nivel regional şi la nivel internaţional după invazia Ucrainei de către Rusia şi lucrul acesta ne dă probleme şi bătăi de cap tuturor celor care activăm în diverse domenii”, a afirmat Adrian Chesnoiu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

El a adăugat că fermierii au nevoie de programe de sprijin, iar în acest an s-au alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul de stat pentru noi programe de sprijin.

„Pentru că avem un potenţial uriaş. Mă uitam şi ieri, în vizitele din judeţul Timiş, şi azi (…) lanurile de culturi de toamnă s-au schimbat după această perioadă de ploi binevenite şi de care fermierii aveau foarte mare nevoie, totul este verde, totul ne dă încredere că anul agricol 2022 va fi unul care să aibă un nivel de producţie măcar apropiat de cel din 2021 (…) Până băgăm cerealele-n hambar mai este, rămânem în continuare alături de fermieri cu programele noastre şi trebuie să-i sprijinim pentru a rezista în această perioadă de presiune majoră în care costurile crescute la energie şi gaz (…) să nu îi scoată din producţie, să rămână activi”, a mai afirmat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img