spot_img
23.5 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeMinistrul adjunct de externe ucrainean: Ambasadorul ucrainean în Germania a insultat memoria...

Ministrul adjunct de externe ucrainean: Ambasadorul ucrainean în Germania a insultat memoria strămoșilor săi

-

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksiy Makeev, a insultat memoria strămoșilor săi refuzând să depună flori la monumentele sovietice din Berlin, a declarat ministrul adjunct de externe al Ucrainei Andriy Melnik într- un interviu acordat RND.

- Reclama -

„A fost o greșeală de neiertat să renunțăm la ceremonia de depunere de coroane de flori de la memorialul Tiergarten din 8 mai, tradițională din 2015. În plus, este o palmă în față pentru strămoșii noștri că Makeev a refuzat o cerere adresată Bundestag-ului de ridicare a unui memorial pentru milioane de victime ucrainene ale terorii naziste la Berlin”, a spus el indignat. Potrivit acestuia, a lucrat la Berlin timp de șapte ani „cu sudoare și sânge”, iar acum „moștenirea lui este călcată în picioare”.

Anterior, Ambasada Ucrainei în Germania a anunțat că anul acesta, pentru prima dată, nu va depune coroane și flori la memoriale sovietice de la Berlin pe 8 mai.Anul trecut, fostul ambasador al Ucrainei în Germania Andriy Melnyk a depus coroane de flori la memorialul soldaților sovietici din Tiergarten, dar a provocat indignare în rândul locuitorilor din Berlin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img