spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeMinistru, atac la ambasadorul Canadei: Vă este strict interzis

Ministru, atac la ambasadorul Canadei: Vă este strict interzis

-

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, consideră că ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, și-a depășit atribuțiile, „a dezinformat” și a instigat la „o ruptură în societatea românească” atunci când a afirmat că este îngrijorat de pachetul legilor justiției care se dezbate în Parlament.

„Sunt, și eu, la rândul meu, ‘îngrijorat’ de modul și felul în care vă depășiți atribuțiile pentru care ați fost acreditat să reprezentați țara dumneavoastră, Canada, pe teritoriul României. Prin declarația și comportamentul dumneavoastră, vă implicați în politica internă a României, ceea ce va este strict interzis prin Convenția de la Viena, Constituția României și legea 269/2003 art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic și consular al României, și mă gândesc că este reciproc valabilă: ‘f) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic’, ceea ce este, evident, în afara statutului dumneavoastră de diplomat”, i-a transmis ministrul Laufer ambasadorului Canadei, într-un mesaj publicat, miercuri, pe Facebook.

- Advertisement -

Ilan Laufer a afirmat că diplomatul canadian se pune „într-o lumină proastă”.

„Nu doar că vă puneți într-o lumină proastă, dar și dezinformați. Prin urmare, instigați la o ruptură în societatea românească. Atâta vreme cât nu spuneți cu subiect și predicat care paragraf sau literă din aceste legi vă îngrijorează”, a adăugat Laufer.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img