spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeMiniștrii verzi germani de Externe și de la Economie prinși cu „bonusul...

Miniștrii verzi germani de Externe și de la Economie prinși cu „bonusul coronavirus”

-

Procurorii germani examinează „bonusul coronavirus” plătit în cursul pandemiei către liderii Verzilor, Robert Habeck şi Annalena Baerbock, a anunţat formaţiunea ecologistă, membră a coaliţiei tripartite care guvernează Germania, relatează joi agenţia Reuters conform Ziarului Românesc din Germania.

Robert Habeck, care este copreşedinte al partidului şi ministru al Economiei, a dat asigurări joi că ancheta privind aceste bonusuri nedeclarate de COVID-19 nu va dura mult, întrucât banii au fost deja returnaţi.

Colega sa Annalena Baerbock ocupă postul de şefă a diplomaţiei germane.

Bonusurile în cauză de 1500 de euro, plătite de partid pentru a-i compensa pe angajaţi pentru eforturile suplimentare depuse în timpul pandemiei, au reprezentat un venit adiţional care ar fi trebuit declarat parlamentului.

Habeck a mai afirmat că cei implicaţi cooperează cu autorităţile şi că se aşteaptă ca ancheta să nu dureze mult.

Aşa-numitul „bonus coronavirus” de 1500 euro de persoană a fost plătit iarna trecută întregului personal al cabinetului federal al Verzilor. Motivul? Pentru a compensa stresul provocat de lucrul de acasă şi pentru renovarea clădirii, menţionează dpa. 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...