spot_img
26 C
București
marți, mai 17, 2022
Acasă#regelemihaiMinisterul Transporturilor vrea 235.000 lei de la buget pentru funeraliile Regelui Mihai

Ministerul Transporturilor vrea 235.000 lei de la buget pentru funeraliile Regelui Mihai

-

Ministerul Transporturilor cere suplimentarea bugetului pentru acest an cu suma de 235.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru organizarea şi decontarea de către Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER a cheltuielilor legate de funeraliile regelui Mihai, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern publicat vineri în dezbatere pe site-ul ministerului.

Din suma totală, costurile aferente operării Trenului Regal care va transporta sâmbătă din Gara Regală Băneasa în Gara Regală din Curtea de Argeş sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai se ridică la 205.000 lei. În proiect se menţionează că această sumă înseamnă costuri legate de punerea în circulaţie a trenului, de plata taxei de utilizare a infrastructurii feroviar sau cheltuieli cu personalul implicat.

Trenul Regal al României a fost comandat de Regele Ferdinand I al României în anul 1926 la uzinele Ernesto Breda Construzioni Meccaniche din Milano. Garnitura a fost livrată în 1928, la un an după moartea Regelui Ferdinand. Până în 1947 a fost folosit constant de către membrii următori ai Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina mamă Elena, Regele Mihai I al României. În prezent este folosit de către Principesa Margareta, custodele Coroanei române.

Regele Mihai a murit în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia, şi va fi înmormântat sâmbătă, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş

- Advertisment -

Must Read

Libertatea presei în Austria există doar pe hârtie: Hărțuire din partea...

0
În Indexul libertății presei realizat de Reporteri fără frontiere (RSF), Austria ocupă doar locul 31. Aceasta înseamnă o scădere de 14 locuri, scrie vienna.at.Austria se...