spot_img
26.7 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeMinisterul israelian al Sănătăţii: Cazuri de inflamaţie cardiacă la persoane tinere vaccinate...

Ministerul israelian al Sănătăţii: Cazuri de inflamaţie cardiacă la persoane tinere vaccinate cu Pfizer

-

Ministerul israelian al Sănătăţii a constatat că numărul mic de cazuri de inflamaţie cardiacă, observate mai ales la persoane tinere vaccinate cu vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer, au probabil legătură cu vaccinarea, transmite Reuters conform news.ro.

- Reclama -

În Israel au fost raportate 275 de cazui de miocardite, în perioada decembrie 2020-mai 2021, în rândul a peste 5 milioane de persoane vaccinare, a anunţat ministerul, dezvăluind concluziile unui studiu comandat pentru analizarea problemei.

Majoritatea pacienţilor care au suferit inflaţia inimii au stat în spital nu mai mult de patru zile, iar 95% din cazuri au fost clasificate ca fiind uşoare, potrivit studiului, despre care ministerul a afirmat că a fost efectiat de trei echipe de experţi.

Studiul a constatat că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze (de vaccin al Pfizer) şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani”, se arată într-un comunicat. Potrivit constatărilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...