spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeMinisterul de Finanțe vrea să dea o compensare de 50 bani pe...

Ministerul de Finanțe vrea să dea o compensare de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere

-

Ministerul Finanţelor propune, printr-un proiect de hotărâre de guvern, o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil din cauza situaţiei internaţionale. Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere.

- Reclama -

O nouă măsură din pachetul “Sprijin pentru România”, supusă adoptării Guvernului României. Ministerul Finanţelor propune, printr-un proiect de hotărâre de guvern, o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil din cauza situaţiei internaţionale. Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei”, anunţă ministerul. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022.

Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licenţiaţi în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img