spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeMinisterul Apărării din China: Washingtonul trebuie să înceteze să se joace cu...

Ministerul Apărării din China: Washingtonul trebuie să înceteze să se joace cu focul, să nu mai vândă arme în Taiwan și să întrerupă alte legături militare cu insula. Japonia trebuie să își onoreze angajamentul și să nu interfereze în Taiwan

-

Soluționarea chestiunii legate de Taiwan depinde numai de chinezi și poate fi decisă numai de ei. Washingtonul trebuie să înceteze să se joace cu focul, să nu mai vândă arme în Taiwan și să întrerupă alte legături militare cu insula, a reiterat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Tan Kefei. 

- Reclama -

El a menționat că în ultimul timp, SUA au lansat politici și proiecte de lege privind insula și au înăsprit „suprimarea Chinei folosindu-se Taiwan”. Unele clauze prevăd fortificarea relației militare a SUA cu Taiwan și sprijină așa-numita „autoapărare” a insulei. Aceste acțiuni încălcă flagrant principiul unei singure Chine, cele trei comunicate chino-americane și promisiunile politice făcute de Washington. Armata Populară Chineză de Eliberare urmărește evoluția situației din strâmtoarea Taiwan și va continua să ia măsuri clare de apărare a suveranității naționale și a intereselor de securitate ale Chinei.      

În ceea ce privește speculațiile Japoniei pe tema Chinei, inclusiv legate de insula Taiwan, Tan Kefei a reamintit că în urmă cu 50 de ani, Tokyo și-a luat angajamentul de recunoaștere a guvernului Republicii Populare Chineze ca fiind unicul guvern lelegitim și că înțelege și respectă poziția chineză de a considera Taiwan o parte inalienabilă a Chinei. Japonia trebuie să își onoreze angajamentul și să nu interfereze în Taiwan, a adăugat Tan Kefei. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img