spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăActualitateMilitarii români din mijlocul loviturii de stat din Mali primesc o diurnă...

Militarii români din mijlocul loviturii de stat din Mali primesc o diurnă de 1,28 dolari pe zi

-

120 de militari români se află în Mali unde a avut loc o lovitură de stat. Puciul survine cu circa 2 luni înainte de finalul misiunii militare românești în Mali, derulată în perioada 15 octombrie 2019 – 14 octombrie 2020. România participă la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) cu un detașament al Forțelor Aeriene (Carpathian Pumas) format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Potrivit Memorandumului semnat cu ONU, Guvernul român primește de la organizația mondială o rambursare în valoare de 1.428 dolari pe lună pentru fiecare membru al contingentului militar românesc din Mali. La 120 de militari dislocați pe o perioadă de un an, asta înseamnă un total de peste 2 milioane de dolari pe parcursul întregii misiuni.

În plus, personalul militar românesc primește direct de la misiunea de menținere a păcii o diurnă de 1,28 dolari, plus o indemnizație de concediu de 10,5 dolari pe zi, pentru o perioadă de până la 15 zile de concediu efectuat odată la 6 luni.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...