spot_img
2.4 C
București
joi, decembrie 19, 2024
AcasăEconomieComertMilionară din contracte cu Statul înfiptă în Cancelaria premierului Orban/ DREPT LA...

Milionară din contracte cu Statul înfiptă în Cancelaria premierului Orban/ DREPT LA REPLICĂ AL GABRIELEI HORGA

-

Premierul Ludovic Orban a numit, luni, încă doi secretari de stat, unul în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi unul în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

- Reclama -

Potrivit deciziilor premierului, publicate luni în Monitorul Oficial, Petrică Lucian Rusu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar Maria Gabriela Horga a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

- Advertisement -

Maria Gabriela Horga a devenit, la numai 23 de ani, consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF.

Din 2012, Horga a primit posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero. Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă dividende de alte câteva sute de mii de la Fondul Proprietatea şi de la firmele proprii. În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă societăţilor sale, dar şi naşului de cununie, nota presa.

- Advertisement -

În perioada 2010-2015, a primit 43 de contracte de la stat, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice.

Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008-2010.

Vasile Horga, fost parlamentar PNL, şi fiica acestuia, Gabriela Maria Horga (31 de ani), se află în centrul unui raport recent al ANAF care indică faptul că firma controlată de ei a încasat ilegal 2,2 milioane de lei de la Primăria Târgu Jiu. CV-ul comun al celor doi arată că au încasat în ultimii ani milioane de euro din contracte cu statul sau funcţiile publice deţinute, scria Adevărul în 2017.

Un raport al inspectorilor ANAF făcut public recent arată că firma Euro Audit Service SRL Târgovişte a încasat ilegal peste 2,2 milioane de lei în urma unui contract încheiat cu Primăria Târgu Jiu, la care s-au mai adăugat penalităţi de 1,4 milioane de lei. Este vorba despre o firmă controlată de fostul deputat Vasile Horga (în mandatul 2012-2016) şi fost lider, în acelaşi timp, al filialei PNL Târgovişte. La conducerea societăţii se află şi fiica sa, Gabriela Maria Horga (31 ani), mediatizată în ultimii ani drept una dintre cele mai tinere milionare ale României, din contracte cu statul şi funcţii deţinute în numeroase instituţii publice. Iţele parteneriatului dintre cele două entităţi, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pornesc din 2006. Atunci, Primăria Târgu Jiu a concesionat serviciul de iluminat public societăţii Romlux Lighting CO SA tot din Târgovişte, firmă condusă tot de Vasile Horga (

În raportul întocmit de ANAF se arată că lucrările au fost executate înainte de încheierea contractului, pe data de 2 decembrie 2010, în condiţiile în care iluminatul festiv a fost pornit pe 1 decembrie. Potrivit inspectorilor, adaosurile practicate de firma din Târgovişte în contractele cu Primăria Târgu Jiu sunt de ameţitoare, de aproximativ 400%. Astfel, o ghirlandă a fost cumpărată de Euro Audit Service SRL cu 66 de lei, iar suma cerută Primăriei Târgu Jiu a fost de 266 de lei; ţurţurii cu led au costat 94 de lei, iar primăria a fost facturată cu 394 de lei. Reprezentanţii ANAF susţin că preţul a fost supraevaluat de patru ori, situaţie interzisă de legislaţie, iar adaosurile practicate sunt ilegale. De asemenea, firma din Târgovişte avea la data respectivă doar opt electricieni, care au efectuat 5.111 ore de muncă pe care Primăria Târgu Jiu le-a decontat, ceea ce înseamnă că un electrician a lucrat 80 de ore într-o singură zi. Lista ilegalităţilor este mult mai lungă

CĂTRE: Flux24
Ref.: Articolul publicat în data de 06.01.2020, sub titlul „Milionară din contracte cu Statul înfiptă în Cancelaria premierului Orban” Data: 30.12.2019
„Prin prezentul drept la replică îi doresc să demontez afirmațiile complet false, neverificate și insinuările tendențioase și să clarific jumătățile de adevăr publicate în articolul de mai sus:
• Un raport al inspectorilor ANAF făcut public recent arată că firma Euro Audit Service SRL Târgovişte a încasat ilegal peste 2,2 milioane de lei în urma unui contract încheiat cu Primăria Târgu Jiu, la care s-au mai adăugat penalităţi de 1,4 milioane de lei (…)”. Complet neadevărat, firma Euro Audit a încasat LEGAL, după 2 ani de la prestarea și executarea contractului, suma de 2,2 milioane lei de la Primăria Târgu Jiu în urma unei hotărâri judecătorești definitive a Curții de Apel Craiova, care a acordat companiei în compensare pentru neplată de către Primăria Târgu Jiu inclusiv penalități în sumă de 3,5 milioane. Firma Euro Audit Service SRL a renunțat la
încasarea celor 3,5 milioane lei penalități și daune contractuale ca urmare a neplății timp de 2 ani, tocmai pentru a nu prejudicia bugetul pentru această întârziere.
Contractul fusese obținut prin compețitie cu alte trei firme din domeniu, criteriul fiind ”prețul cel mai scăzut”. Raportul ANAF la care faceți referire nu a vizat firma SC Euro Audit SRL, nefiind dispusă vreo măsură împotriva firmei. Mai mult decât atât, în acest moment, Curtea de Apel Craiova a desființat și ANULAT acest raport prin hotărâre a instanței în contencios administrativ și aș vrea să subliniez încă o dată că firma Euro Audit nu a avut nicio calitate în acest litigiu.
Acest contract a fost încheiat de tatăl meu, Horga Vasile, în calitate de administator unic, iar eu nu am avut vreo atribuție de administrare în cadrul acestei firme, nu am participat nici direct si nici indirect la nicio operațiune legata de activitatea firmei Euro Audit nici în trecut, nici în prezent.
• Despre compania SC Euro Audit Service SRL și afirmațiile pe care le faceți în legătura cu acesta, fac următoarele precizări:
Compania SC Euro-Audit Service SRL a fost înființață și funcționează anul 2004 de tatăl meu, Horga Vasile, care, cu excepția perioadelor celor două mandate de parlamentar, a avut o activitate în mediul privat.
În cadrul firmei SC Euro-Audit SRL eu am deținut doar părțile sociale, nu am avut vreo atribuție de administrare, nu am participat nici direct si nici indirect la conducerea și administrarea activității firmei Euro Audit. Nu am fost și nu sunt implicată personal în obținerea vreunui contract al acestei firme.
De asemenea, contractele companiei sunt câștigate prin competiție publică în concordanță cu legea achizițiilor publice, prin procedurile transparente organizate prin sistemul de achiziții electronice SICAP, criteriul de atribuire fiind ”prețul cel mai mic”.
Totodată, este o companie onestă, DECLARATĂ întotdeauna, TRANSPARENTĂ, neascunsă niciodată, nedeținută prin interpuși pentru că activitatea a respectat legea întotdeauna. Acesta este o firma care a crescut încet, în mulți mulți ani, nu peste noapte,
nu a crescut conjunctural în câteva luni, a ajuns la aproape 100 de angajați în peste 15 ani, are multe credite și linii de credit, leasinguri, plătește taxe si impozite corect și participă la sute de proceduri publice TRANSPARENTE, publicate în sistemul de achiziții publice electronice SICAP, iar dacă câștigă una din peste 20-30 dintre cele la care participă este un succes. Multe dintre aceste proceduri sunt câștigate în urma contestațiilor, inclusiv în cadrul instanțelor de judecată.
• Enumerarea unei serii de companii că aș fi deținut consilii de administrație în perioada 2012-2013 reprezintă informații neverificate și prezentate trunchiat.
În fapt, dintre companiile enumerate, pot spune că nu am făcut niciodată parte din consiliile de administrație de la: Electrica SA (și nici filiale acesteia), Nuclearelectrica SA, Hidroelectrica SA. Aceste informații sunt complet NEADEVĂRATE. Din nou, o simplă verificare la Registrul Comerțului al acestor societăți vă dovedește clar că eu, Maria-Gabriela HORGA, nu am fost membru în conducerea acestor societăți vreodată.
În cadrul Eximbank am participat o singură lună în cadrul unui comitet interministerial, și, în mod evident, am declarat activitatea și remunearația aferentă doar acelei luni din 2012. La Romaero, am fost desemnata de Ministerul în care îmi desfășuram activitatea să reprezint statul român în consiliu de administrație, fiind o datorie de serviciu, remunerația fiind de 47 lei, după cum de altfel puteți observa și din declarațiile mele de avere de la acea vreme. Iar participarea în comisii tehnice de privatizare la nivelul Ministerului Economiei era o atribuție de serviciu cu sarcini clare, de care m-am achitat onorabil la acea vreme.
Vă rog să dați curs publicării prezentului drept la replică.
Maria-Gabriela Horga
- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img