Miliardarii ruși fac cumpărături trăsnite

0
254

Miliardarii ruși dau bani pentru a participa la mari proiecte cinematografice, cumpără castele vechi și iahturi multifuncționale, care pot fi folosite și ca spărgătoare de gheață, iar uneori achiziționează ciuperci de aproape 100.000 de dolari, relatează Rossiiskaia Gazeta conform Vesti din Rusia.

Primul loc, în clasamentul celor mai neobișnuite achiziții ale miliardarilor ruși, întocmit de revista Forbes, i-a revenit președintelui consiliului director al NLMK, Vladimir Lisin: el deține un castel scoțian, din secolul al 17-lea, în valoare de 12 milioane de dolari și care, anterior, a aparținut unuia dintre cele mai vechi clanuri locale. Pe Lisin l-a atras nu luxul, ci posibilitățile de vânătoare.

Locul secund este ocupat de Ghennadi Timcenko, membru în consiliul director al Novatec și al Sibur, proprietar al unei podgorii de 47 de hectare, lângă orașul Ghelendjik, a cărăi valoare este estimată la 170 milioane de ruble.

Pe poziția a treia se află președintele holdingului Interros, Vladimir Potanin. În 2013, The New York Times a scris, citând afirmațiile unui producător american, că, odată cu venirea sezonului de trufe albe, i-a vândut omului de afaceri rus cea mai mare ciupercă, de circa 1,8 kilograme. Prețul a fost de 95.000 de dolari.

În clasament au mai fost incluși, de asemenea, Roman Abramovici, care a investit sume considerabile în active imobiliare din Manhattan; șeful Renova, Viktor Vekselberg, care colecționează obiecte Faberge și președintele clubului de fotbal Monaco, Dmitri Rîbolovlev, care i-a cumpărat fiicei sale o insulă în Marea Ionică.