spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeMike Pompeo atacă Marea Britanie

Mike Pompeo atacă Marea Britanie

-

Secretarul de stat american Mike Pompeo a evocat-o miercuri pe fosta ”Doamnă de fier” a Marii Britanii, Margaret Thatcher, pentru a pune la îndoială atitudinea guvernului condus de Theresa May faţă de China şi Huawei, relatează Reuters.

- Reclama -

„Întrebaţi-vă dacă Doamna de Fier ar fi păstrat tăcerea într-o situaţie în care China încalcă suveranitatea ţărilor, prin corupţie sau coerciţie”, a declarat Pompeo într-un discurs rostit la Londra. „Un nivel insuficient de securitate va pune piedici capacităţii SUA de a împărtăşi anumite informaţii în reţelele de încredere. Tocmai asta vrea China – să divizeze alianţele occidentale cu ajutorul biţilor, nu al bombelor”, a adăugat secretarul de stat american.

SUA şi-au îndemnat aliaţii să nu folosească tehnologiile grupului Huawei pentru a construi noi reţele 5G de teamă că aceste tehnologii ar putea fi un „vehicul” de spionaj chinez, acuzaţie respinsă ferm de companie. Marea Britanie a indicat în schimb că va permite o utilizare retrânsă a acestora.

Or, potrivit lui Pompeo, „guvernul chinez poate solicita acces la datele care vin prin sistemele Huawei şi ZTE. De ce ar acorda cineva o asemenea putere unui regim care abuzează deja masiv de ciberspaţiu? Ce poate face Guvernul Majestăţii Sale pentru a se asigura că tehnologiile sensibile nu se transformă în uşi deschise în faţa spionilor Beijingului?”, a mai spus secretarul de stat american. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...