spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeMii de persoane la marșul unirii organizat de AUR la Alba Iulia

Mii de persoane la marșul unirii organizat de AUR la Alba Iulia

-

Peste 6.000 de persoane, membri şi simpatizanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), au fost prezente la Marşul Unirii organizat vineri, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, derulat pe traseul gară – Cetate, locul unde se desfăşoară principalele manifestări organizate de Ziua Naţională a României.

Mulţi dintre participanţi au sosit la Alba Iulia cu „Trenul Unirii”, o iniţiativă AUR, plecat joi seara din Bucureşti, sau cu autocare, venite, după numărul de înmatriculare, din toate regiunile ţării.

- Advertisement -

Avându-l în frunte pe liderul AUR, George Simion, participanţii au scandat lozinci unioniste şi, de asemenea, au purtat bannere cu inscripţii cu acelaşi mesaj, precum şi steaguri tricolore, unele de mari dimensiuni, cu acelaşi tip de mesaje.

Printre participanţii la marş s-au aflat şi Ilan Laufer şi Ramona Ioana Bruynseels.

- Advertisement -

„Unitate naţională”, „Basarabia e România” şi „România n-a avut graniţă la Prut” s-au numărat printre lozincile scandate de participanţii la marş.

Pe bannere se putea citi, printre alte mesaje, „Mândri că suntem români” şi „Moldoveni, Ardeleni, Munteni, Toţi suntem români”.

„Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de mai mulţi ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, în organizarea Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img