spot_img
2 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeMii de credincioși s-au adunat la Lavra Kiev după ce ucrainienii au...

Mii de credincioși s-au adunat la Lavra Kiev după ce ucrainienii au ordonat călugărilor să părăsească prima mănăstire a Rusiei Kievene, care există din secolul al XI-lea

-

Mii de enoriași ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice s-au adunat în Lavra Kiev-Pechersk, a informat UOC pe canalul său Telegram.

- Reclama -

Mii de oameni care s-au adunat la liturghie în ziua amintirii Catedralei tuturor Călugărilor Peșterilor, cu o inimă și o singură gură, cântă Crezul, afirmă Biserica.

Catedrala Cuvioșilor Părinți ai Peșterilor din Kiev și Tuturor Sfinților care strălucesc în Rusia Mică este sărbătorită în a doua duminică a Postului Mare.

Pe 10 martie, Rezervația Națională Lavra Kiev-Pechersk a ordonat călugărilor din UOC canonic să părăsească clădirile până pe 29 martie. Directorul general interimar, Oleksandr Rudnyk, a făcut referire la concluziile grupului de lucru interdepartamental și la scrisoarea Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei. Se spune că mănăstirea ar fi încălcat termenii acordului privind folosirea proprietății statului. Nu există nicio confirmare în acest sens.

Acum rezervația se ocupă de așa-numita Lavră Superioară, unde se află Biserica Trapeză și Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Lavra de Jos, unde, conform site-ului mănăstirii, se află mănăstirea activă și peșterile, este în arendă perpetuă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Lavra inferioară adăpostește și reședința Mitropolitului Onufry (Berezovsky), Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, șeful UOC canonic.

Cu o seară înainte, Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei s-a adresat liderilor religioși și personalităților internaționale cu un mesaj în care a atras atenția asupra situației din jurul Lavrei Kiev-Pecersk. Papa Francisc a fost printre destinatarii apelului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img