spot_img
22.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăPoliticaMihai Voicu (PNL): Susţinerea parlamentară pentru Guvernul Cioloş va fi destul de...

Mihai Voicu (PNL): Susţinerea parlamentară pentru Guvernul Cioloş va fi destul de fragilă

-

PNL ar fi o platformă convenabilă pentru Dacian Cioloş, dacă acesta şi-ar dori pe viitor să intre în politică. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele liberal, Mihai Voicu, precizând că problema încă nu s-a pus şi că vorbeşte în nume personal.

- Reclama -

Mihai Voicu declară că susţinerea parlamentară pentru Guvernul Cioloş în mandatul de un an „va fi destul de fragilă, din păcate, pentru că din nefericire, derapajele parlamentare există, mai ales în condiţiile în care se apropie alegerile. Unele partide, mai ales PSD-ul, de ce să n-o spunem direct, va avea fără îndoială tentaţia proiectelor populiste, aşa cum a făcut întotdeauna în preajma alegerilor şi asta poate pune în pericol un drum pe care un Guvern s-a angajat să-l parcurgă. Există acest pericol (…). Noi vom fi de partea acestui Guvern pe cale naturală şi evident şi grupurile noastre parlamentare se vor înscrie în această direcţie, însă nu întotdeauna vom avea forţa numerică în Parlament necesară pentru a-l pune la adăpost”.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar putea fi o soluţie şi după alegerile parlamentare de anul viitor, dacă performează în fruntea Guvernului actual, vicepreşedintele PNL a răspuns: „Menţionam mai devreme o apropiere pe cale naturală, o susţinere pe care PNL-ul o va acorda acestui Guvern pe cale naturală, din motive de compatibilităţi ideologice şi programatice, mai ales, dar şi de apropieri personale. Da, evident că ar putea fi o soluţie, nu negăm acest lucru. Nu s-a discutat, nu s-a pus problema încă de acest lucru, însă eu cred că tot aşa, pe cale naturală, atât domnul Cioloş, cât şi o parte din echipa sa, dacă vor dori să facă politică, vor găsi în PNL o platformă extrem de apropiată de părerile lor. Asta însemnând orice”.

Întrebat dacă acest lucru ar putea însemna inclusiv înregimentarea politică a lui Dacian Cioloş, Mihai Voicu a răspuns: „Numai dacă va dori domnul Cioloş acest lucru. Dacă va dori acest lucru, cred că PNL reprezintă o platformă convenabilă pentru domnia sa. Dar această problemă nu s-a pus încă, este o părere personală”.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...