spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeMihai Tudose: Este exclus ca PSD şi PNL să aibă, împreună, mai...

Mihai Tudose: Este exclus ca PSD şi PNL să aibă, împreună, mai puţin de 40%. Unde sunt celelalte 60 de procente

-

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose este de părere că PSD şi PNL nu pot avea împreună, la alegerile din acest an, mai puţin de la 40% din voturile electoratului, el întrebând unde ar merge restul voturilor în ipoteza în care alianţa formată din cele două mari partide ar obţine un scor electoral mai mic.

„Este exclus. Haideţi să o luăm pe o logică simplă, fără aroganţă! Un scor al acestei alianţe care să înceapă cu 3 … unde sunt ceilalţi 60? Am înţeles, luăm cel mai rău scenariu posibil pentru această alianţă. Vă întreb: unde sunt restul? Adică în condiţiile în care imensa majoritate a autorităţilor locale, a primarilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene, adică cei mai aleşi oameni din ţară sunt fie PSD, fie PNL (…) nu există judeţ, municipiu unde PNL-PSD, excepţie făcând judeţele Harghita, Covasna, localităţile de pe acolo şi câteva, sper, eu viitoare foste centre USR-iste, repet logica, nu există scor mai mic de 60% dacă aduni cele două partide, chiar spre 65”, a afirmat Mihai Tudose la Prima Tv, în emisiunea Insider Electoral, sâmbătă.

- Advertisement -

Vicepreşedintele PSD consideră că un scor „realist” de 50 % pentru alianţa PSD-PNL la alegerile pentru Parlamentul European este „previzibil şi fezabil”, iar un scor optimist ar fi de 60% pentru alianţa aflată acum la guvernare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img