spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeMicuțul dictator Fritz

Micuțul dictator Fritz

-

Trei consilieri județeni USR de Timiș cărora li se reproșează că nu au urmat linia partidului, atacându-l public pe primarul Dominic Fritz, liderul USR Timiș, vor fi cercetați în biroul conducerii naționale a partidului. Unul dintre ei este Raul Olajos, fostul lider de grup al aleșilor județeni USR, scrie Express de Banat. 

Raul Olajos spune că sesizarea către conducerea națională a USR a fost făcută chiar de primarul Timișoarei, liderul USR Timiș.

- Advertisement -

„Sesizarea a fost făcută de președintele filialei județene Fritz Dominic. Mi se reproșează încălcarea articolului 13 din statut, care permite, din păcate – datorită unei formulări extrem de vagi -, ca orice atitudine și mai cu seamă orice poziție publică să fie interpretată de cei care dețin majoritatea în Biroul Județean sau Biroul Național, după bunul plac și să propună excluderi în funcție de interese de grup. În genere, mi se reproșează cum că «nu urmez linia partidului» și punctual cam orice nu a convenit lui Fritz Dominic din exprimările mele publice. De la faptul că am tras semnale de alarmă față de cenzura practicată în partid până la modul de acceptare și chiar stimulare a comportamentelor de bullying de către grupul apropiat primarului Fritz. În esență, cam orice nu a convenit majorității din jurul primarului. Am fost notificat în ceea ce privește sesizarea și am răspuns notificării în scris.”, a declarat Raul Olajos pentru expressdebanat.ro.

Raul Olajos a mai precizat și că nu se teme de o excludere, „ci chiar mă aștept la o astfel de decizie”:

„Din păcate, acest lucru nu face altceva decât să confirme că, astăzi, USR și USR Timiș în particular s-a îndepărtat de electoratul reformator, deschis dezbaterilor și chiar criticilor și seamănă tot mai mult cu un partid vechi. Găsim dizidenți în mai toate partidele, poate cu excepția PSD-lui.., dar până și acolo s-a tolerat dizidența…, să ne amintim de perioada Dragnea. Pare-se că în USR Timiș totul se reduce la cenzură, propagandă și egoul exagerat al dl-lui Fritz și grupării din jurul lui. O poveste cu totul și cu totul clasică în lumea politică. Departe de ce am promis oamenilor: reformă, schimbarea regulilor de joc, nu doar a jucătorilor din administrație și meritocrație.”, a explicat Olajos.

Consilierul județean, fost președinte PLUS Timiș, a adăugat și că își va exercita toate căile de apărare pe care statul și Codul administrativ i le permit, în virtutea votului obținut în urma alegerilor, atât cele din partid, cât și cele din 2020.

„Ba mai mult, acest mod clasic de «executare» politică mă motivează și mai mult să lupt pentru cei care au crezut în reformarea clasei politice și și-au pus speranțele în noul val de politicieni care ar fi trebuit să facă lucrurile altfel. Si prin aceasta să arăt că domnul Fritz și gruparea lui nu pot confisca electoratul care vrea o reprezentare politică transparentă, competentă și profesionistă.”, a concluzionat Raul Olajos.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img