spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeMicul dictator roșu din Sighet

Micul dictator roșu din Sighet

-

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan (PSD), fost prefect al județului Maramureș, a încălcat legea, comițând infracțiunea de abuz în serviciu (prevăzută în Codul Penal), prin autorizarea fără drept a înființării unui post la o instituție din subordinea administrativă a Primăriei. Conform legii, schimbarea organigramei cu înființarea respectivului post este decisă de forul deliberativ al autorității care are în subordine administrativă instituția solicitantă (în cazul de față, Consiliul Local). Numai că Moldovan s-a substitutit forului deliberativ, dovedind că în optica sa Consiliului Local nu contează, scrie 2mnews.

- Reclama -

Nu este pentru prima dată când Moldovan nu ține cont de Consiliul Local.

- Advertisement -

Fapta s-a produs în luna august 2021, fiind generată de o hotărâre a Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Sighetu Marmației, conform căreia se cerea modificarea organigramei și a statului de funcții prin înființarea postului de șef Serviciu. Documentul datat 11 august 2021 și semnat de managerul spitalului, Daniel Radu Dunca, arată strategia prin care implementează în această țară jefuită de nevinovați o altă sinecură politică, schimbarea cerută fiind de desființare a Biroului Achiziții Publice, Contractare, Aprovizionare, Transport și înființare a Serviciului Achiziții Publice, Contractare, Aprovizionare, Transport.

Moldovan, ca un veritabil autocrat pesedist, a mimat că nu cunoaște legea (deși este de meserie jurist) și în loc să promoveze un proiect de hotărâre prin care să solicite CL Sighetu Marmației modificarea de organigramă, așa politică și perdantă pentru bugetul local cum era, a luat pixul și, cu de la el putere, a semnat aprobarea. Acest abuz în funcție a generat altă faptă: în 16 august, Spitalul a anunțat organizarea concursului (data fixată/anunțată pentru desfășurarea acestuia era 8-14 septembrie 2021), fără să aibă la bază aprobarea CL Sighetu Marmației.Fapta a fost sesizată Instituției Prefectului Maramureș, iar prefectul Vlad Duruș a cerut primarului Moldovan anularea adresei prin care edilul sighetean aproba cu de la el putere modificarea de organigramă, statul de funcții, crearea unui nou post de conducere și organizarea concursului, pentru că aceasta încălca legea. Pe șustache, prins cu mâța ilegalității în sacul de primar autocrat, Moldovan a anulat adresa pe care a aprobat-o cu mâna lui, iar concursul a fost suspendat, mai spune sursa citată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img