spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăALEGERI 2020Microfoanele din sediul PNL

Microfoanele din sediul PNL

-

Liderul de sindicat de la metrou Ion Rădoi ar fi încercat să intervină la liderul PNL Ludovic Orban şi la preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, pentru „a scăpa de ministrul Drulă”, potrivit ordonanţei DNA de inculpare a lui Rădoi. Însă bomba din documentul DNA este că a avut loc o „supraveghere tehnică” la sediul PNL din Aleea Modrogan. Probabil referirea DNA este la sediul PNL București din Modrogan 22.

- Reclama -

Conform Codului Penal, supravegherea tehnică este definită astfel:

1) Supravegherea tehnică se dispune de judecătorul de drepturi și libertăți atunci când sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni dintre cele prevăzute la alin. (2)

b) măsura să fie proporțională cu restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale, date fiind particularitățile cauzei, importanța informațiilor ori a probelor ce urmează a fi obținute sau gravitatea infracțiunii;

c) probele nu ar putea fi obținute în alt mod sau obținerea lor ar presupune dificultăți deosebite ce ar prejudicia ancheta ori există un pericol pentru siguranța persoanelor sau a unor bunuri de valoare.

(2) Supravegherea tehnică se poate dispune în cazul infracțiunilor contra securității naționale prevăzute de Codul penal și de legi speciale, precum și în cazul infracțiunilor de trafic de droguri, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, falsificarea de instrumente de plată electronică, șantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, în cazul infracțiunilor de corupție, infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, al infracțiunilor care se săvârșesc prin sisteme informatice sau mijloace de comunicare electronică ori în cazul unor alte infracțiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 7 ani sau mai mare.

Noul Cod de procedură penală. Note. Corelații. Explicații, ediția 1
    Prin supravegherea tehnică se înțelege utilizarea uneia dintre următoarele metode: interceptarea comunicațiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanță, accesul la un sistem informatic, supravegherea video, audio sau prin fotografiere, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice sau obținerea datelor privind tranzacțiile financiare ale unei persoane. 

Pe fondul afectării propriilor interese legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou pe care Minea Elena Claudiu (partenera lui Ion Rădoi – n.r.) le controla în fapt, Minea Claudia şi Rădoi Ion au reuşit să obţină programarea unei întâlniri cu Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, în scopul de a expune problemele Asociaţiei legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale şi pentru «a scăpa de ministrul Drulă»”, se arată în actul de inculpare.   

Procurorii arată că pentru a nu se expune în mod direct, Minea Elena Claudia l-a convins pe Victor Guşatu (un alt sindicalist – n.r.) să se prezinte el la întâlnirea cu Violeta Alexandru, preşedinta PNL Bucureşti, din 07 mai 2021 ora 16.00, ce urma să aibă loc la sediul partidului din Bucureşti, str. Modrogan nr. 1.  

Scopul unei asemenea întâlniri era acela de a interveni prin şefa PNL Bucureşti Violeta Alexandru, ca Ludovic Orban „să-l oprească pe ministrul Cătălin Drulă” din demersurile privind desfiinţarea spaţiilor comerciale de la Metrou. De asemenea, aceştia au încercat să o convingă pe Violeta Alexandru să intervină la consilierii PNL de la nivelul primăriilor de sector pentru a stopa acţiunile de desfiinţare a spaţiilor.

Din supravegherea tehnică efectuată a rezultat că la data de 07 mai 2021 ora 16.00, această întâlnire a avut loc, având parţial efectul scontat, Violeta Alexandru postând pe o reţea de socializare un mesaj de susţinere a Comercianţilor de la Metrou, după cum reiese din procesul verbal de investigaţie. „Minea Claudia nu a fost mulţumită de rezultatul acestei întâlniri, întrucât reprezentanta partidului Violeta Alexandru i-a sfătuit să urmeze calea legală, în justiţie pentru rezolvarea problemelor juridice cu Metrorex legate de spaţiile comerciale de la Metrou”, se arată în document.  

Pentru protejarea propriilor interese, spun procurorii DNA, la data de 14.05.2021 liderul USLM Rădoi Ion l-a contactat telefonic pe Ludovic Orban, insistând pe lângă acesta pentru a avea o întâlnire direct.

Ulterior, Rădoi Ion s-a întâlnit cu Ludovic Orban, însă, potrivit declaraţiei ministrului Cătălin Drulă (la DNA – n.r.), nici Violeta Alexandru şi nici Ludovic Orban nu au intervenit la el pentru a-i cere stoparea acţiunilor de demolare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...