spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeMicrobiology & Infections Diseases: Vaccinul Pfizer poate duce la Alzheimer și Lou...

Microbiology & Infections Diseases: Vaccinul Pfizer poate duce la Alzheimer și Lou Gehrig

-

Oamenii de știință americani au avertizat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech provoacă leziuni neurologice pe termen lung, ce pot conduce chiar la boli mortale precum Alzheimer și Lou Gehrig. Un studiu în acest sens a fost publicat în revista Microbiology & Infections Diseases (https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf), relatează agenția Lenta.ru. 

Specialiștii au descoperit că acest ser împotriva Covid-19 poate provoca afecțiuni legate de prioni (agenți infecțioși nonconvenționali de natură proteică, lipsiți de orice tip de acid nucleic, n.r.), care, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC, agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, n.r.), produc un grup de boli neurodegenerative, ce afectează creierul.

- Reclama -

În același timp, în document se arătă că actualele vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2 pe bază de ARN au fost aprobate în Statele Unite prin ordin de urgență, fără teste extinse și pe termen lung privind siguranța acestor seruri. 

În opinia oamenilor de știință, ARN-ul mesager (ARNm) va modifica pentru totdeauna ADN-ul omului. Proteinele modificate genetic folosite în vaccinul Pfizer se integrează în genomul uman și rămân acolo pentru totdeauna. Adică, dacă unei persoane i-a fost injectat acest vaccin, cale de întoarcere nu există, au subliniat cercetătorii americani. 

Lenta.ru menționează că, în Statele Unite au fost aprobate spre utilizare în cadrul procesului de vaccinare pe scară largă serurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna. În Marea Britanie se utilizează vaccinurile Pfizer și AstraZeneca.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...