Microbiology & Infections Diseases: Vaccinul Pfizer poate duce la Alzheimer și Lou Gehrig

0
MALLORCA/ESPAA- November 13 2020: Pfizer Biontech research Coronavirus (Covid 19) vaccine. Row of vaccine bottles with blurred Pfizer company logo on background.,Image: 569686768, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods. Contributor media restriction: {3AF10C44-15D1-4111-AE77-4C9C23780A04}, {3AF10C44-15D1-4111-AE77-4C9C23780A04}., Model Release: no

Oamenii de știință americani au avertizat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech provoacă leziuni neurologice pe termen lung, ce pot conduce chiar la boli mortale precum Alzheimer și Lou Gehrig. Un studiu în acest sens a fost publicat în revista Microbiology & Infections Diseases (https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf), relatează agenția Lenta.ru. 

Specialiștii au descoperit că acest ser împotriva Covid-19 poate provoca afecțiuni legate de prioni (agenți infecțioși nonconvenționali de natură proteică, lipsiți de orice tip de acid nucleic, n.r.), care, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC, agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, n.r.), produc un grup de boli neurodegenerative, ce afectează creierul.

În același timp, în document se arătă că actualele vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2 pe bază de ARN au fost aprobate în Statele Unite prin ordin de urgență, fără teste extinse și pe termen lung privind siguranța acestor seruri. 

În opinia oamenilor de știință, ARN-ul mesager (ARNm) va modifica pentru totdeauna ADN-ul omului. Proteinele modificate genetic folosite în vaccinul Pfizer se integrează în genomul uman și rămân acolo pentru totdeauna. Adică, dacă unei persoane i-a fost injectat acest vaccin, cale de întoarcere nu există, au subliniat cercetătorii americani. 

Lenta.ru menționează că, în Statele Unite au fost aprobate spre utilizare în cadrul procesului de vaccinare pe scară largă serurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna. În Marea Britanie se utilizează vaccinurile Pfizer și AstraZeneca.